DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange, der ikke bryder sig om at sælge, og derfor heller ikke mener, at de er gode til det. Men dét at kunne sælge er afgørende for, om din virksomhed får succes eller ej. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du bliver en bedre sælger – også selvom du måske ikke er vild med at sælge, er salgstræning altså helt essentielt, hvis du vil gøre dig forhåbninger om kunder i butikken.

#1: Skab relationer til kunden

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en god relation til dine potentielle kunder. Det er vigtigt, at du har et forhold til dem, der skal købe noget af dig – især hvis der er tale om projekter, konsulenttimer eller andet, der kræver en god service oven i hatten.

#2: Fokusér på fordelene

Bliver du bare ved med at fortælle om, hvordan du gør, vil du ikke komme til at sælge noget. Fortæl i stedet hvilken forskel produkterne kan gøre for dine kunder. Hvilken værdi kan kan du skabe, hvis dine kunder køber dit produkt? Du skal med andre ord understrege gevinsten.

#3: Vær troværdig

Hvis du vil have succes med at sælge, handler det i høj grad om, du skal øge din troværdighed. Salg sker som regel, når du opbygger langvarige relationer med andre mennesker. Du skal derfor være ærlig, troværdig og til stede i situationen.

#4: Glem salget i første omgang

I første omgang handler det ikke om at sælge, men om at skabe en relation til kunden. Derfor bør du som udgangspunkt glemme salget i første omgang. Fokusér i stedet på at skabe kontakten og pleje den. Giv derfor også et visitkort ved første møde.

#5: Husk, hvad du lover

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at skabe en god relation til kunden, skal du sørge for, at du overholder dine aftaler og deadlines. Ellers efterlader du et negativt indtryk, der skader dit ethos, og det betyder, at du ikke får skabt relationer, der stoler på dig.