DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange mennesker oplever problemer i forbindelse med stillesiddende arbejde. Det kan dog forholdsvist let undgås, hvis du bare ved, hvad du skal gøre. Derfor får du herunder et par gode, konkrete tips til, hvad du kan gøre for at passe på din krop.

Variation

Det bedste råd, du kan få, er, at du skal bruge alle kontorredskaber varieret. Det er ligegyldigt, hvilken stol, du har, hvis ikke du bruger den rigtigt. Det er desuden en god idé, at du skifter stolens indstillinger en gang imellem — og derfor bør du selvfølgelig også investere i en kontorstil, der har forskellige indstillinger. Du kan få en masse forskellige her.

Find en stol, der passer til dig

Der findes mange forskellige mennesker — og på en arbejdsplads er der mange stillinger, der skal besættes. Derfor er det vigtigt, at du finder en stol, der passer til dine arbejdsopgaver. Prøv nogle forskellige stole, før du beslutter dig for, hvilken du skal have. Det bedste, du kan gøre, er at skifte mellem flere forskellige stole i det daglige.

Find en stol, der kan indstilles

Stoleryggen skal kunne indstilles, så den passer til din krop i lænden. Samtidig skal den kunne skråtstilles. Ryglænet skal desuden også passe i lænden.

Det er desuden en rigtig god idé, hvis du vælger en stol, hvor stolesædet ligeledes kan skråtstilles. På den måde vil du opleve, at du sidder mere frit, og belaster lænden mindre. Sidder du på et skråtstillet sæde, så bør du begynde med en let skråning — det skal du gøre i den første tid. Derefter vænner du dig langsomt til det.

Samtidig er det godt, hvis stolen har et ‘dynamisk vip’. Det betyder, at modstanden selv reguleres, efter hvor meget du vejer.

Hvis du har yderligere tips til, hvordan du modarbejder at få smerter som følge af et stillesiddende arbejde, så er du velkommen til at kommentere på artiklen herunder.