DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes mange gode grunde til at passe på din båd. Og nu har det aldrig været nemmere at vise din båd lidt kærlighed. Med bundmaling kan man nemlig nemt være skånsom mod båden, og det er helt klart arbejdet værd, hvis man tager goderne i betragtning. Et lag med malingen på din båds skrog er nemlig med til at fjerne både alger og småkravl, som forøger hastigheden på båden, og så formindsker det sågar dieselforbruget. Og så kan du finde det fra kun 180 kroner! 

Det kan sagtens betale sig at gå i gang med

Det specielle ved bundmaling kontra normal vægmaling er, at det indeholder biocider og kobber. Det virker godt mod alger og generelt småkravl i havet. Der findes mange forskellige variationer og mærker af bundmaling, som du nemt kan søge dig frem til på internettet. Så hvordan bruges det så egentligt i praksis?
Som udgangspunkt, er det ikke svært at male din båd. Det er kun skruen, som ikke må males normalt som resten af skroget (det er nemmest med spray). Hvis du skal fjerne malingen, er det bedst at slibe laget let, eller bruge specielle produkter til formålet. Antallet af gange man skal male sin båd, afhænger af hvordan båden opbevares. Hvis båden står i vand hele året, så er det godt at tjekke om den trænger til at blive malet én gang år. Hvis den står på land, burde to gange årligt være nok. Hvis du regelmæssigt har givet den én gang om året, så burde ét lag være nok. Dog kan det godt betale sig at ligge et ekstra lag, hvis det er over et år siden du har gjort det sidst. Mængden af maling afhænger af din båds størrelse. Det kan du tjekke ud på denne side, hvor du generelt kan tjekke alt ud om bundmaling.