DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Synsprøve er en god ting, og det burde faktisk være en årligt ting vi alle burde gå til, da synet er vores vigtigste sans, og det er derfor med at gøre noget ved problemer – så snart de opstår. Synsprøver er ganske ufarlige, og du er altid i hænderne på nogle dygtige og erfarende optikere, som har alt det rette udstyr, til at kunne måle om dit syn er som det skal være.

Sådan som en synsprøve foregår på, er at du blandt andet sætter dig foran en maskine, og kigger ind i en linse. I denne linse, måles dit øjne ud fra hvor skarpt eller sløret du ser billedet – som er inde i linsen. En anden måde du også måles på, er den gammeldags måde, som du sikkert kender fra lægen – hvor du skal fortælle hvilket bogstav du ser – og jo længere ned du kommer, desto mindre bliver bogstaverne også.

Men hvis man selv synes at man ser fint, behøver man så at få en synsprøve? Det behøver du ikke, men det vil være en klar fordel for dig selv, da man kan være forberedt på, at der er ved at ske nogle ændringer i øjnene – og træder man hurtigt til, vil man måske kunne bremse udviklingen til det dårligere syn.

Får man tjekket sit syn jævnligt, kan man løbende følge med i, hvordan udviklingen af ens syn er, og vurderes det fra optikerens side, at du har brug for briller eller kontaktlinser – så vil der altid blive trådt hurtigt til. Hvis du i stedet venter til du selv kan mærke at du ikke se så godt mere, kan du ikke nå at redde det syn som du ellers havde før.

Tag derfor bare fat i din lokale optiker og hør mere om en synsprøve, hvis du gerne vil holde lidt øje med, hvordan dit syn udvikler sig.