DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Alle os der har en have med æbletræer, kender til problemet med nedfaldsæbler. For det første er det træls at de ikke bare kan blive siddende på træet og modne, så vi kan plukke lækre friske æbler, når de er perfekte. For det andet er det træls at de ligger og rådner i haven og går til spilde udover at det ikke ser pænt ud.

Du kan nok ikke helt undgå at nødder og æblerne falder ned i tide og utide, men du kan hjælpe det ved at sørge for at holde træet sundt, hvilket du blandt andet kan gøre ved at sørge for at beskære og klippe det til. Her kan det være en god idé at hyre en fagmand fra lokalområdet, så hvis du f.eks. bor omkring roskilde kan du hyre en lokal anlægsgartner til det, da han ved hvad han snakker om.

Udnyt nedfaldet frugt og grønt

Der er mange forskellige ting i haven som du ikke kan undgå, f.eks. kan du ikke slippe for nedfaldsæbler, og derfor kan det være en god ide at vide hvad du kan bruge dem til, da man langt fra har lyst til at spise dem, når de er blevet stødt og har ligget på jorden et par dage. Nedfaldsæbler rådner hurtigt, og derfor er det også vigtigt at du bruger dem med det samme, det kan altså være smart lige at tjekke hver aften.

Det bedste du kan bruge nedfaldsæbler til er most eller juice, hvilket de er perfekte til. Du kan smider dem i en juicer, eller du kan lave et lille hjemmemosteri, der indeholder en æblekværn og kurvepresse og typisk koster fra 3500 kroner. Fordelen ved det er naturligvis at most kan holde sig længere end juice.

Ligeledes er det også en lang række andre ting som nødder, forskellige grøntsager og blade som kan udnyttes i haven. Det vil vi komme nærmere ind på i andre indlæg.