DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Efterspørgsel på luft til luft varmepumper er stærkt stigende, og udbuddet bliver også større og større. Der er mange mærker og modeller at vælge imellem, og der er et stor sving i både kvalitet og pris.
Hvis du skal finde den bedste luft til luft varmepumpe til dit hus, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Der er især 3 ting, du skal tage stilling til; hvad er det til (fx et soveværelse, garagen eller i sommerhuset), hvor meget skal den opvarme og hvad er med i prisen.

Ligegyldig hvor du vælger at placere din luft til luft varmepumpe, så er det vigtigt, at den har den rette dimensionering. Den må hverken være for stor eller for lille i forhold til, hvor mange kvadratmeter den skal opvarme. Du skal kigge efter varmeeffekten i kW. En luft til luft varmepumpe med 5 kW kan opvarme en bolig på ca. 100 kvadratmeter.

Skal du have en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus, så kan du få modeller, der er specielt udviklet til huse i kystnære områder. Udedelen bliver behandlet med Blue fin, så den får en overflade, der er særlig modstandsdygtigt overfor salt og havgus. Det kan også være en stor fordel at vælge en luft til luft varmepumpe med indbygget wi-fi styring, så du kan sætte varme på, selvom du ikke opholder dig i huset.

Når du sammenligner luft til luft varmepumper, skal du også være meget opmærksom på, hvad der er inkluderet i prisen. Selvom det kan være fristende at vælge den billigste på mærket, så kan det blive dyrt for dig i lange løb. For du skal huske at læse det med småt. Mange varmepumper sælges uden montering, som skal udføres af en kølemontør med KMO bevis. Derfor skal du forvente en ekstra regning eller selv ud og finde en montør, hvis pågældende firma ikke tilbyder montering.

Der skal laves service på en luft til luft varmepumpe hvert år, hvis den indeholder over 1 kilo kølemiddel og hvis du vil have udvidet garanti. Du kan få op til 5 års garanti, hvis du tegner en serviceaftale.