DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange boligejere udsættes hvert år for frosne vandrør. De udgør en stor gene, fordi det hindrer cirkulationen af både varmt og koldt vand gennem røret.

Oplever du, at der pludselig ikke længere er varme i radiatorerne, eller hvis ikke længere der kommer vand ud af hanen, når du drejer på den, så er det ofte, fordi vandrørene er frosset til. Særligt hvis det er om vinteren.

En dyr affære, der kræver handling

Det kan blive dyrt, hvis du blot lader det være, og derfor bør du hurtigst muligt tage dig af de frosne vandrør. Gør du ikke noget, kan der i værste fald ske det, at vandrørene sprænger eller bliver utætte. Det kan ende med omfattende vandskader, når det atter bliver tøvejr.

Når vand fryser, udvider det sig, og derfor kan du hurtigt opleve, at de kommer til at fylde mere, og derved er der altså ikke plads til det. Det betyder, at rørene bliver sprængt eller utætte.

Hvordan skal du tø de frosne vandrør?

Det er vigtigt, at du er forsigtig, når du skal tø vandrørene op. Mange vandrør befinder sig på loftet, i skunke eller lignende steder, hvor der er støv og andet materiale, der kan brænde. Derfor kan det være farligt, hvis du eksempelvis bruger en ukrudtsbrænder eller en varmepistol, når du skal have vandrøret optøet.

Derfor bør du i stedet varme håndklæder, der kan pakkes omkring rørene, så de tøer på. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at et er en meget langsommelig proces, der ikke lige tager en time eller to, men noget længere tid.

Det bedste, du kan gøre, hvis du gerne vil have det til at ske hurtigt, er at kontakte din lokale VVS’er, der kan hjælpe dig med at optø det.

Er vandrøret sprunget?

Hvis vandrøret allerede er sprunget, er det vigtigt, at du sørger for at forhindre, der opstår flere og større vandskader. Det gør du ved at slukke for hovedhanen. Samtidig skal du melde skaden til dit forsikringsselskab med det samme. Herefter kontakter du en VVS-installatør, der kan bese skaden. Sørg for at frostsikre rørene for fremtiden.