DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Solafskærmning omfatter en masse forskellige ting; gardiner, persienner og rullegardiner. De kan allesammen fungere som solafskærmning, og de kan være med til at præge det rum, de hænger i. Det kræver dog, at der bliver lagt lidt arbejde i at finde den helt rigtige løsning. Den der ikke blot er en praktisk løsning, men rent faktisk beriger hjemmet og skaber lige præcis dén atmosfære, du altid har gået og drømt om.

Et lamelgardin er et eksempel på et gardin, der kan skærme for solen, men samtidig skabe en enkel, grafisk indretning. Dog skal det bruges rigtigt, hvis man vil undgå, at det kommer til at ligne tandlægens venteværelse. Vælg dem i en nuance, der passer til hjemmets øvrige farveskema.

Solafskærmning kan også handle om at dele rummet op i sektioner, der kan skærme for lysindfaldet. Eksempelvis kan man montere en wire i loftet, så man kan trække sit gardin frem og tilbage. Er stoffet smukt, kan det samtidig fungere som et stykke kunst. Vælger du et tykt stykke stof, så kan det samtidig give en god akustik.

Simplicitet er et virkemiddel

Et rullegardin passer godt ind i den moderne bolig. Det kan være med til at stramme boligen op, hvis du vælger de rigtige gardiner. Samtidig kan de gemmes væk, når de er rullet op, så de ikke trækker for meget opmærksomhed.

Noget af det, der er helt oppe i tiden er et plisségardin, som du kan få her. Det fungerer på samme måde som et rullegardin, men minder mere om persienner. Dog har det den fordel, at det kan rulles op, så det ikke ses så let. Dermed kan det være med til at skabe et simplistisk udtryk, der ikke tager for meget opmærksomhed, så hjemmet stadig har sit eget, unikke udtryk. Her har gardinerne altså primært en praktisk funktion, men i kraft af sit minimalistiske udtryk, skaber det også en ro i hjemmet.