DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Foråret nærmer sig lige så stille, så det begynder snart at være tid til, at man kan tage båden i brug. Både kræver arbejde, og det er en god idé lige at se den efter, inden den skal ud på vandet igen. Vinterens kulde kan tære en del på en båd, også selvom den er blevet gemt væk og dækket til. Her er nogle tips til istandsættelse og vedligeholdelse af din båd.

De rette materialer

Når det kommer til istandsættelsen af din båd, så er det vigtigt, at du bruger gode materialer. Det gælder både, hvis det er en fuld istandsættelse eller det bare er vedligeholdelse. Det er bl.a. vigtigt at få fat i noget ordentligt bundmaling, som kan holde til mange sejlture.

Bundmalingen er selvfølgelig ikke det eneste, der er vigtigt. Det er generelt vigtigt, at du prioriterer kvaliteten. Det gør nemlig, at du kan spare penge på den lange bane. Med vedligeholdelse i god kvalitet kan din båd nemlig holde til mange sejlture, uden du behøver at gøre noget.

Det er også vigtigt at have styr på det indvendige af båden. Det vil sige ting som padler og redningsveste. Det er en god idé at tjekke dine redningsveste regelmæssigt, så du er sikker på, at de stadig fungerer.

Alt afhængig af størrelsen på din båd, så kan det også være en god idé at kigge lidt på din indretning. Indretningen kan indebære ting som behagelige siddepladser og måske en køler af en art. På den måde bliver det hyggeligere og mere behageligt at tage på længere ture i båden.

Det er også vigtigt, at man sørger for at få opdateret sit førstehjælpskit. Det skal tjekkes regelmæssigt. På den måde er du klar, hvis uheldet er ude.