DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

For mange kan det være en svær beslutning at skulle sælge sin virksomhed, da man jo har lagt mange timers arbejde i at få den til at fungere optimalt. I flere tilfælde er det dog nødvendigt, hvis man ikke vil gå konkurs. Andre sælger deres virksomhed af den stik modsatte årsag, at virksomheden køre så godt, at den næppe bliver mere værd på et andet tidspunkt. Men uanset om man sælger med intention om at få mere fritid, eller om man sælger fordi, man vil lave et nyt start up eller få et andet krævende job, så gælder det om at få mest muligt for virksomheden.

Få virksomheden til at se attraktiv ud

Ligesom når man fx sælger en bil, et hus eller en båd, så gælder det om at få virksomheden til at se så attraktiv ud som muligt, så potentielle kunder vil betale så meget som muligt. Dette kan være en stor opgave, hvis man vil sælge fordi virksomheden køre dårligt. Her gælder det dog om at lave noget damage control, så virksomhedens dårligste funktioner ikke ser så dårlige ud. Man må selvfølgelig ikke svindle med data eller noget lignende, men for en stund kan man godt få virksomheden til at se bedre ud.

Få hjælp fra en advokat

Selvom man er en garvet virksomhedsejer som er vant til at have mange bolde i luften på en gang, så kan det godt være svært at overskue et salg og på samme tid få den højest mulige pris. Her vil en advokat kunne hjælpe med at vurdere hvilken type salg der skal være tale om, så man får mest ud af det. Find hjælp til salg af virksomhed her.

Husk at drive virksomheden i salgsperioden

Dette hænger i høj grad sammen med råd 2, men det er også vigtigt at blive ved med at drive virksomheden i selve salgsperioden. For selvom man har fundet en køber, så vil vedkommende stadigvæk kunne springe fra, hvis virksomheden stopper med at fungere, inden papirerne er underskrevet.