DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvordan bør jeg egentlig drikke min cognac? Det er et komplekst spørgsmål, da der er utroligt mange forskellige svar og personlige præferencer. Dog er det et relevant spørgsmål her i juletiden. Derfor får du her et par gode råd, som du kan tænke over, når du skal nyde din cognac.

Skal cognac drikkes rent eller mixes?

Bør man egentlig blande cognac? Det kommer an på mange ting. Først og fremmest bør du tænke over, hvilken type cognac du drikker. Er det en ung cognac eller en gammel?

Hvis du har åbnet en god cognac, så bør du ikke mixe den. Læg i stedet mærke til de mange forskellige lag, der gemmer sig i en cognac; smagen, duften, farven, indpakningen og destilleriets historie. Alle disse ting er i kombination med til at gøre cognacen spændende.

Hvis du ikke går op i, at din cognac skal være fra et bestemt brand, så prøv at finde en cognac fra et mindre destilleri. Betyder det noget for dig, hvad der står på flasken, så kan du med fordel gå efter Hennessy, Martell, Remy Martin eller Courvoisier. Du kan finde en masse forskellige cognac på Cognachuset.dk.

For at opsummere: Hvis der er tale om en god cognac, så bør du ikke blande den. Faktisk skal du kun blande din cognac, hvis den er så dårlig, at du ikke kan drikke den ellers.

Hvordan serverer du cognacen?

Det er ikke uden betydning, hvilket glas du serverer din cognac i. Generelt skelner vi mellem forskellige tre forskellige typer; snifter-glassen, tulipan-glasset og ballon-glasset.

Hvis du skal mixe cognacen, så bør du selvfølgelig anvende et cocktailglas.

Du bør desuden ikke bruge isterninger i din cognac, medmindre der er tale om en cognac af ringe kvalitet. Isterningerne fortynder nemlig cognacen, så den ikke kommer til sin fulde ret.

Cognac bør serveres ved stuetemperatur.