DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

For at få en lækker væg med et fuldendt udtryk, så er fodlisterne vigtigere, end man måske lige regner med. Men inden man render ud og bruger en masse penge på en professionel, så er det værd at læse med her. Der er nemlig mange penge at sparer hvis man selv sætter fodlisterne og panelerne op. Find et stort udvalg her.

Trin 1: Mål op

Når listerne skal sættes op, er det vigtigt, at de er målt præcist op, så der ikke kommer mellemrum hvor listerne mødes. Derfor skal materialet måles så præcist som muligt, hvilket resulterer i helt tætte og smukke fodlister. Man skal måske banke dem på plads, men det betyder bare, at de er mål godt op.

Trin 2: Skær til

Når man skære fodlisterne og fodpanelerne til, er det enormt vigtigt, at man skære lige og præcist. Hvis materialet ikke er skåret ordentligt vil det ikke passe sammen og se grimt ud. Man kan med fordel bruge værktøj der skære skarpt og præcist, dette gør det nemmere at få et flot resultat.

Trin 3: Sæt op

For at sætte panelet op skal du bruge monteringslim, trælim og måske en dykker. Inden panelet sættes op, skal der smøres trælim på enderne og monteringslim på bagsiden. Derefter sættes panelet op. Hvis panelet sidder godt i spænd, så brug en træklods til at banke det på plads.

Trin 4: Fejelisten

Ligesom med fodpanelet skal fejelisten selvfølgelig målet til, skæres til og limes op. Når man måler den op, er det vigtigt, at fejelisten er samme længde som panelet. En for kort liste vil ikke se godt ud i stuen.

Trin 5: En akryl finish

For at skabe en lækker overgang imellem væggen og panelet, og derved skabe en lækker finish, giver man lige mellemrummet mellem væg og panel en stribe akryl.