DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis din låsecylinder er gammel og usikker, er det let for en tyv at komme ind i din bolig. Det er ikke godt, og derfor bør du sikre dig, at din lås virker, som den skal. Se her, hvordan du gør.

Det kan gå grueligt galt, hvis ikke din lås virker. Især her i vintertiden, hvor det bliver mørkt tidligt på dagen, og det derfor er lettere for langfingrede sjæle at tiltvinge sig adgang til dit hjem, når du ikke er der.

Derfor er det vigtigt, at din lås virker, som den skal. Det skal nemlig være så svært som overhovedet muligt for tyven at komme ind i dit hjem, og derfor får du herunder et par gode råd til, hvordan du tjekker, om dine lås og dine nøgler er sikre nok.

Sådan tjekker du din lås

Herunder kan du se en video, der indeholder en masse nyttig information, som du kan anvende, når du skal sikre dig, at din lås virker, som den skal. Videoen er udarbejdet af Den Cyklende Låsesmed fra København og kan ses her:

Er dine nøgler sikre nok?

En god tommelfingerregel er, at du skifter din lås, hver gang du flytter ind et nyt sted. På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle, du ikke kender, der har nøglen til dit hus — og det er altså sådan, du er mest tryg.

Vær desuden opmærksom på, at det er en dårlig løsning, hvis den nøgle, du har til din yderdør, har 5 stifter. Det betyder nemlig, at den er let at kopiere. Det er ikke godt, og derfor anbefales det ikke, at du har en sådan nøgle til din yderdør, da det skaber usikkerhed — og hvis tyvene er kommet ind i dit hjem uden at bryde ind, så dækker forsikringen ikke.