DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi kender alle til at sidder foran computeren en hel dag på jobbet, og vær total mørbanket i ryggen. Det kan være skyld i mange ryg og nakkeproblemer. Bed derfor din arbejdsgiver om at skifte det traditionelle skrivebord ud med et hæve sænkebord, og på den måde kan du forebygge skaderne. Vi har set på de mest almindelige dagligdags problemer, og kommer med tips til hvordan du kan komme dem i forkøbet.

Vi et rigt og lykkeligt folkefærd, med mange gode i hverdagen. Dog ser vi flere og flere livsstilsygdomme, som danner baggrund for en usund eller dårlig tvivlsen. I Danmark bliver flere og flere mennesker overvægtige, ligesom at der er mange der døjer med diabetes, hjertekarsygdomme og andre skavanker. Det er dog intet imod antallet af mennesker der har problemer med nakken og ryggen. Langt over hver anden rammes af disse problemer i løbet af deres liv.

Gør noget ved problemerne

Mange problemer med nakken og ryggen, er at finde hos personer med stillesiddende arbejde og skyldes en ofte en forkert arbejdsstilling. En stor del af disse problemer kan løses med en bedre kontorstol eller et hæve sænkebord. På den måde kan arbejdsstillingen varieres. Når du så sidder ned skal ryggen være rank, på den måde har du den rette stilling. Der findes forskellige trøjer som kan hjælpe på holdningen og på den måde komme ryg problemer til livs.

Rigtig mange problemer med ryggen og nakken skyldes også inaktivitet. Hvis ryggen ikke bliver bevæget en hel dag, og sidder i samme position en hel dag, er det ikke så mærkeligt at der kan opstå problemer. Ryggen er skabt til at blive bevæget, og bliver den ikke det, giver det problemer. Her ville et hæve sænkebord også kunne løse problemet, da man på den måde vil kunne bevæge sig i forskellige positioner samt .