DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvert år er der tusindvis af danske familier der sætter deres hus til salg. Hvis man kigger på boligsiden kan man se, at der lige nu er godt 60.000 boliger til salg. Dette er endda kun dem der er oprettet der, og der er mange mindre ejendomsmæglere der ikke er tilstede på denne portal, ligesom mange ikke er på nettet. Et godt bud er derfor også, at der kan være op mod 100.000 boliger til salg i øjeblikket.

Nogle bliver godt på ganske få dage, mens der sågar kan være kø til andre. Der findes dog også dem der kan være til salg i mange måneder eller endda mange år. Det er især huse der ligger et stykke ude på landet, som der kan være meget lang liggetid på. Mange af os vælger at flytte til byen, og derfor er der færre der vil bo på landet, hvilket gør boligerne der mindre attraktive. Når det sker falder priserne naturligvis, og det bliver sværere at sælge dem.

Sådan øger du værdien

Hvis du hører til blandt dem, der enten har et hus til salg uden der er sket noget, eller overvejer at sætte dit hus til salg. Er der her nogle råd der kan gøre det lidt lettere at komme af med det. Mange af de huse der bliver solgt rimelig hurtigt på landet, er de huse, hvor der ikke skal gøres så meget, hvor folk fra byen flytter hen.

En af de ting der kan være med til at skramme potentielle købere væk, er eksempelvis hvis det er opvarmet med oliefyr. Udskift dette med et gasfyr eller jordvarme. Som du kan se her er det bestemt ikke gratis, men det kan meget vel være med til om dit hus bliver solgt eller ej. De fleste vil nemlig med det samme tænke, at det er noget de skal have gjort, og derfor allerede begynde at tænke udgifter. Hvis det allerede er klaret, er der en overvejelse mindre.

En anden ting er at sørge for at man har fjernet så mange K’er som muligt fra tilstandsrapporten. De fleste K1’er kan man fjerne selv rimelig billigt. Jo færre bemærkninger der er, jo mere attraktivt fremstår dit hus også. Det kan langt fra altid betale sig, at begynde at udbedre de helt store skader, men alle de små kan ofte klares billigt.

Jo lettere et hus synes at flytte ind i, jo lettere er det også ofte at sælge.