DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Alle virksomheder vil have glade og tilfredse medarbejdere. Det er der en klar fordel ved: Glade medarbejdere arbejder bedre og skaber bedre resultater. Her er et par tips til, hvad I som ledelse kan gøre for at sikre, at jeres medarbejdere er glade og tilfredse.

Specificér retningslinjerne

Først og fremmest handler det om, at medarbejderne føler sig godt tilpas, når de er på arbejde. Det er der flere måder, hvorpå man kan sikre sig. Det er vigtigt, at I har en politik for, hvordan man behandler hinanden, hvordan der tales til hinanden samt hvad der tolereres og ikke tolereres. Der er med andre ord tale om, at I skal sørge for, at I arbejder indenfor nogle klare rammer, når I er på arbejde. Det involverer blandet andet, hvordan virksomheden forholder sig til diskrimination af minoriteter i form af køn, alder, race og stilling.

Tilbyd relevante kurser

Langt de fleste medarbejdere er interesserede i kurser, fordi det både styrker ens CV og de kvalifikationer, man som medarbejder kan tilbyde. Et kursus skal naturligvis stemme overens med det arbejdsområde, som virksomheden arbejder indenfor. Hvis jeres arbejdsområde involverer arbejde i højder, vil det være relevant med et kursus i faldsikring. Udvalget af kurser er stort, og det kræver derfor en prioritering af, hvad der både kan gavne medarbejderen og virksomheden. Du kan som leder med fordel tage en snak med dine medarbejdere om, hvilke kurser de finder interessante. Det er altid et godt udgangspunkt at vælge et kursus, som den ansatte finder spændende fra start.

Teambuilding

Evnen til at samarbejde og løse opgaver på kryds af fagområder er vigtig at besidde. Men det er desværre ikke noget, der sker af sig selv. Det kræver ofte, at man som virksomhed gør en aktiv indsats for at opnå et godt samarbejde. Dette kan blandt andet sikres gennem teambuilding, hvor medarbejderne stilles forskellige opgaver, som skal løses i fællesskab.