DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De seneste prognoser holder fast i forudsigelsen om, at vinteren kan blive en kold en af slagsen. Vi har allerede tidligere på året oplevet en masse regn og slud, men også en del sne. Tidligt i november, var flere steder af landet dækket af sne og det var om at få vinterdækkene på bilen hurtigst muligt. I starten af oktober forudså meterologer den samme prognose, at vinteren skulle blive kold – og den seneste forudsigelse for de kommende tre måneder er fortsat meget kølige, og kan dermed give os den koldeste vinter i seks år. Vi husker alle vinteren 2010/201, hvor vi for andet år i træk havde en utrolig klod vinter. Historien siger at det faktisk var den næstkoldeste decemer i over 100 år. Med den kolde tid vi går i møde kommer der et par hurtige tips til at holde varmen indedøre.

  • Skru ned for varmen, når du får gæster. Rummer bliver opvarmet når mange mennesker færdes i samme rum.
  • Træk persienner og gardiner fra om morgenen og luk dem til om aftenen. Når solen varmer i løbet af dagen, så må du ikke lukke strålingsvarmen ude, det kan bidrage til boligens varme.
  • Tænd for alle radiatorer. Jo flere radiatorer du har tændt, jo mindre varm skal radiatoren være for at holde den ønskede temperatur i boligen rum.
  • Hold samme temperatur i hele huset. Hvis du har rum, hvor du ikke tænder for varmen, så vil varmen automatisk strømme til de kolde rum, og kan dermed skabe træk.
  • Udskift det gamle fyr. Ved at udskifte boligens gamle olie med et nyt moderne pillefyr, kan du hvert år spare masser penge. Ved at udskifte husets gamle oliefyr, med et nyere pillefyr, kan du hvert år spare tusindvis af kroner penge. Undersøgelser viser at et nyere pillefyr kan spare en familie på 4 personer flere tusind om måneden.