DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Med forårets komme venter også mange aktive ture med hunden. Og som alt andet her i livet, så bør du give din hund det store eftersyn inden de gode lange ture.

Fokuser på hundefoderet

Du bliver hvad du spiser. Det gælder os mennesker, men det gælder i særdeles også din bedste ven. I mange år har man bare ladet de firbenede vovser spise tørfoder fra pose, men for at få så sund en hund som overhovedet muligt, bør man arbejde med Essential hundefoder af helt særlig karakter. BOF-princippet, hvor man fokuserer på sund og naturlig kost, som afspejler hundens oprindelige diæt er seneste mode, og helt klart et godt bud på et tip til en sundere hund.

Hold øje med hunden

Du kan hurtigt se på din hund, om de er sunde eller ej, er simpelthen at give hunden et visuelt eftersyn. Din hund bør have en stabil temperatur på omkring 38 grader. Dens slimhinder skal være let fugtige og lyserøde, og så skal den naturligvis ikke virke forpustet.

Vigtigt er det, at din hund ikke halter på nogle af benene. Derfor skal du ofte kontrollere skindet på poterne og undersøge om kløerne smuldrer eller splintres. Pelsen skal være blank, blød, tyk og sidde godt fast, og det er en tydelig afspejling af hundefoderets effekt hos dyret.

Husk en tur på værkstedet og en gåtur

Det er egentlig meget simpelt. Din hund er ligesom dig. Du skal gerne røre dig lidt hver dag. Om du cykler på arbejde eller går en tur, tager trappen en ekstra gang eller hygger dig med en du elsker. Det handler om at få rørt sig dagligt. Og det gælder også din hund. Den skal så absolut luftes dagligt, og den skal gerne op og løbe frit også, så pulsen bliver presset i vejret.

Ligesom du skal til lægen, så skal hunden også til lægen. Det er vigtigt, at du lader en professionel dyrlæge tilse din hund i ny og næ, så du undgår uheldige overraskelser.