DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Løb er godt og løb er sundt og løb kan gøres året rundt. Det er derfor heller ikke så underligt, at løb er en af de absolut mest populære former for motion blandt os danskere. De fleste af os spænder bare løbeskoene, og løber afsted. For mange er dette da også det helt rigtige. Især hvis man løber 3-5 kilometer et par gange om ugen, er betydning mindre. Begynder man så løbe mere og længere, er det dog en rigtig god ide at få styr på sin løbestil.

Der er nemlig en ret god sandsynlighed for, at du enten har det der hedder en over eller underpronation. Dette siger noget om hvordan du fordeler vægten på dine fødder. Der kommer nogle hårde stød gennem kroppen, når man løber. At man har den korrekte fordeling er derfor også vigtigt for at undgå skader, når man løber.

Sådan tester du selv din løbestil

Hvis man vil have en præcis analyse af sin løbestil, kan man få det lavet hos enkelte specialiserede løbeskosforhandlere eller hos sports fysioterapeuter og lignende. Det er dog også muligt at lave en lidt mere enkel test selv, uden at skulle have løbebånd, kameraer og lignende for at finde sin stil.

Følgende gode råd er taget fra Billigsport24

– Stil dig med let spredte ben – evt med front mod et spejl.

– Sæt dig langsomt ned i hug ved at bøje knæene. Læg mærke til hvad der sker i dit ankelled.

– Hvis dit ankelled forbliver lige (uden at falde enten ind mod midten eller ud) er du neutral løber.

– Hvis dit ankeled falder lidt ind mod midten har du en mild pronation.

– Hvis dit ankeled falder meget ind mod midten har du en kraftig pronation.

Når du ved hvilken type af løber du er, kan du nemt finde den rette type af sko, så du får lige præcis den type sko, der passer til din stil, og den måde undgår belastninger.