DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er ingen tvivl om at at man som husejer er nød til at vedligeholde sit hus. Om det er maling af huset, havearbejde eller indvendigvedligeholdelse, kan vi ikke komme uden om at det sommetider er nødvendigt. I denne artikel tager vi et kig på hvordan man kan behandle og vedligeholde huset gulve. Gulvene i huset bliver slidt hver eneste dag, og skal kunne holde til lidt af hvert. Der er dog ingen grund til at gå og kigge på et grimt og slidt gulv, der findes utallige muligheder for at redde det gamle plankegulv.

Få en gulvsliber til at slibe gulvet

En mulighed kan være at få en gulvsliber til at fjerne ujævnheder, ridser, og splinter i gulvet. Man kan også selv kaste sig ud i en god omgang sandpapir, slibemaskine og masser af tålmodighed. Slibemaskinen med monteret sandpapir, kan nemlig slibe gulvet ned i sådan en grad, at det igen har en lækker ensartet overflade. Inden man begynder at slibe gulvet, skal man vurdere hvor meget det i forvejen er slebet ned. Nogle slags trægulve kan ikke slibes, og der kan derfor være en god idé af rådfører sig med en professionel gulvsliber.

Husk at behandle gulvet

Efter en omgang slibning af gulvet får det en flot og ensartet overflade, men det er stadig let modtageligt overfor skrammer og ridser. For at forberede gulvet på den hårde skæbne det kommer til at gå igennem, er det vigtigt at man vælge en god behandling som både beskytter gulvet og giver det en flot overflade.

Køb eventuelt nyt trægulv

Hvis gulvet ikke kan slibes ned, eller hvis det tidligere er blevet slebet ned, men det godt være at det kan svare sig at kigge efter et nyt flot trægulv. Det findes et hav af muligheder, både professionelle gulvfimaer, men byggemarkederne har efterhånden også et stort udvalg