DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Tilbage i 1953 var det ca. 78 af alle mænd der røg dagligt. I 1970 hvor rygningen stoppede for kvinder, var det godt halvdelen af alle kvinder, der dagligt puttede en eller flere cigaretter i munden. Sådan er det naturligvis langt fra mere, og nu er det omkring 4 ud af fem der ikke ryger. Alligevel er der stadig omkring en million rygere her i landet.

Ud af denne million er der rigtig mange, er ønsker at stoppe. Det antages, at der hvert år er omkring 200.000 danskere, der prøver at kvitte smøgerne, men at det maksimalt er en fjerdedel af disse, der er røgfri efter et par år. Det er med andre ord flertallet af dem, der prøver at kvitte, der giver op.

E-Cigaretter hjælper – med lad vær at begynde

Der er lavet mange undersøgelser, der viser, at rygerne der skifter tobakscigaretterne ud med e-cigaretter, har en større succes for at holde sig fra cigaretterne, da e-cigaretter har  det samme vane-element som almindelige cigaretter.

Der er lavet mange undersøgelserne omkring hvor skadelige e-cigaretter er, men disse er på ingen måde som fyldestgørende, som dem der er lavet med almindelige tobakscigaretter. Bivirkningerne menes at være væsentlig mindre skadelige end tobakscigaretter, men det betyder ikke, at de er frikendt. En af de store forskelle på almindelige cigaretter og e-cigaretter, er mængden af forskellige smagsnuancer, man kan få dem i. Som du kan se her, så kan man finde e-cigaretter med smage som jordbær, banan, og meget andet.

Det kan altså med stor sandsynlighed gøre det lettere for dig, at holde op med at ryge, hvis du skifter til e-cigaretter, for efterfølgende at trappe og til sidst helt lade vær. Hvis du ikke i forvejen ryger, er det dog en rigtig dårlig ide at begynde, for selvom det er langt mindre skadelige end almindelige cigaretter, så er det ikke sundt for dig.

Der er mange børn (læs. personer under 18 år), er begynder at ryge e-cigaretter, selvom man skal være 18 for at købe dem, undersøgelser som Kræftens Bekæmpelse har lavet viser, at 62% af alle der begynder, fortryder det, og at tallet bliver endnu højere, jo ældre det bliver. Det er med andre ord bedst at lade vær.

 

EFTERLAD ET SVAR