DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Et godt nabofælleskab er en af de ting som betyder utrolig meget når man bliver boligejer. Der er mange pligter som der følger med ved at være boligejer, blandt andet at betale ejendomsskat, have de rigtige forsikringer og vedligeholde grunden og pladsen omkring. Det at vedligeholde pladsen omkring huset bidrager også til et bedre nabofællesskab. Men hvad kan du gøre for at få et bedre nabofællesskab? Læs med her.

Dyrk nabofællesskabet

Nabohjælp stopper tyve og der er igen tvivl om at du sammen med dine naboer skabe større tryghed og undgå indbrud i jeres område. Ved tilmeldes nabohjælp modtager i 3 klistermærker til postkassen og døre, 2 postkort, som du kan bruge til at invitere nabohjælpere med i dit netværk samt en folder omkring Nabohjælp. Derefter kan du notere hvornår du holder ferie og bede naboer om at holde ekstra øje med huset i perioder. I samme omgang kan i ansøge om at få et skilt om nabohjælp på indfaldsvejen til området. Udover at skabe mere tryghed for alle beboerne, så er det også være med til at nedbringe indbrud og hærværk med op til 25 procent, viser flere undersøgelser. Hvis du bor i lidt udenfor byen, er det vigtigt at man står sammen, da muligt indbrudstyve godt ved at politiet kan være lang tid om at komme frem.

Husk også festerne! Mange boligområder arrangere hvert år en masse forskellige arrangementer og et godt og populært arrangement er vænge fester. Her samles både børn og voksne om en hyggelig dag og aften. Typisk arrangere man et par lege til alle børnene i løbet af dagen, og aftenen står på fest, mad og dans. Lav mad over grill, i kan evt. købe en fælles parkgrill her, som kna benyttes til lejligheden. Det kan være svært at komme ind i forskellig klikker i et nyt boligområde, som nytilflytter, så derfor er det vigtigt at deltage i de arrangementer som bliver tilbudt.