De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.
I gennemsnit har den enkelte voksne dansker en formue, der svarer til en formue, der overstiger en million kroner. Danskerne er altså et velhavende folkefærd. Nye tal fra Skatteministeriet viser nemlig, at vi danskere kan prale af at have en samlet formue på 4.613 milliarder kroner. Er du ikke en af dem, der har kontoen fyldt, så får du her et par gode råd til, hvad du skal sørge for, hvis du vil have en lykkelig alderdom — hvad angår økonomien i hvert fald.
Pension: Investér dine penge
I stedet for at spare op til pension, kan du investere dine penge hos en investeringsforening — og gerne en, der fokuserer på uafhængig investeringsrådgivning. Det finder du nemlig ikke hos banken eller pensionsselskabet. Der møder du i virkeligheden en sælger, der skal sikre instituttets økonomi gennem dine investeringer og opsparinger. Det gør du ikke hos en uvildig investeringsfond. Læs mere om det her.
Huskøb: Husk alle udgifter
Mange begår den fejl, at de forelsker sig i et hus, som de vurderer, at de har råd til at sidde i med de omkostninger, som boliglånet vil give. Ofte sker den fejl, at der ikke bliver regnet alle de afledte udgifter med, når der bliver lagt budget.
Konsekvensen kan være, at det viser sig, huset skal vedligeholdes væsentligt mere, end der er beregnet, renten på det variable lån kan stige, og varmeregningen kan blive for dyr.
Sørg derfor for at få alle udgifter med, når I lægger budget ved huskøb. Læg gerne ekstraomkostninger ind, så I ikke kommer til at sidde for stramt i det.
Lån: Drop de dyre forbrugslån
Nogle vælger et dyrt forbrugslån, fordi banken ikke vil låne penge, eller fordi du lader dig lokke af lave rentesatser uden at tænke på opretningsomkostningerne. Det kan ende med, at du får betalt din bil, tv, eller hvad du nu har lånt til, to gange — og det kan give konsekvenser senere i livet.
Tjek derfor altid årlige omkostninger i procent efter SKAT, når du skal sammenligne de udgifter, der er, ved forskellige lån. Ofte kan det betale sig at vælge et todelt lån; en del, der er fast forrentet, og en del, der er variabelt. Så er du ikke lige så sårbar over for udsving i renterne — til gengæld får du gavn af det, når renten er lav.