DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Langt de fleste danskere er medlem af en a-kasse, og det er der mange gode grunde til at være. Så hvis du hører til dem, der endnu ikke er medlem, så skulle du tage og læse lidt med her.

Derfor skal du være medlem

Det er naturligvis de færreste af os, der går og håber på at blive fyret fra vores arbejde. Alligevel så sker det for mange tusinde danskere hver eneste måned. Især i disse corona tider, er der mange der må se deres indtægt forsvinde mellem hænderne på dem.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse og bliver fyret fra dit arbejde, står du i en meget uheldig situation. For du kan reelt ikke få nogen som helst penge. Kontanthjælp er et ganske lavt beløb i forhold til at være i arbejde. Desuden er der mange regler omkring hvem der kan få det. Eksempelvis er du udelukket hvis du har opsparing, ægtefælle der tjener penge og lign.

Hvis du er medlem af en a-kasse kan du modtage op til ca. 19.009 kroner om måneden, når du har været medlem i et år. Dette er vigtigt at skrive sig bag øret. Det hjælper dig altså ikke, at du melder dig ind, hvis du bliver fyret og har tre måneders opsigelse. Du er først berettiget, når du har betalt i et år.

Et medlemsskab er med andre ord en form for sikkerhedsnet under din økonomi. Hvis dagpengesatsen ikke kan holde dig økonomisk flydende, har du mulighed for at tegne en lønsikring, der dækker op mod 85% af din løn, det kan du læse mere om her.

Hvor skal du være medlem

Nu er du måske overbevist om, at du skal være medlem. Næste spørgsmål er så, hvor du skal være medlem. Her er der godt 30 forskellige muligheder, her i landet. Langt de fleste a-kasser er bundet op på brancher.

Så hvis er kontoransat skal du overveje HK, og er du selvstændig skal du nok overveje Ase. Du kan læse meget mere om de forskellige muligheder på akassetips.dk