DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Er du nervøs for teori- og køreprøverne? Måske har du ikke fået helt det ud af timerne, du havde håbet på, og derfor føler du dig ikke klar. Her får du et par gode råd til, hvad du kan gøre, for at forberede dig bedst muligt.

Forbered dig godt

Hvis ikke du føler, at du er klar til at tage teoriprøven, så bør du melde fra igen. Så slipper du for at bruge penge på prøvegebyret, og andre kan få glæde af den ledige plads.

Øv dig i stedet på teoriundervisningen. Der findes mange steder, hvor det er muligt at øve sig på teoriundervisningen over internettet.

Nervøs? Du er ikke den eneste

Hvis du er nervøs for, om du består, om du kan præstere, eller fordi du ikke har forberedt dig, så tænk på at der ikke går lang tid, inden du kan aflægge en ny teoriprøve.

Tænk også på at der ikke er nogen fælder i teoriprøven — og i mange af tilfældene kan du komme langt med et kvalificeret gæt. Færdselsloven er lavet sådan, at den løsning, der virker mest sandsynlig, oftest også er den, der er rigtig.

Hvis du er i tvivl, bør du derfor vælge den løsning, der virker til at være den, der er mindst risikabel.

Book flere køretimer

Hvis du ikke føler, at den køreundervisning, du har fået, er tilstrækkelig, så bør du booke nogle flere køretimer. Det kan kun betale sig i sidste ende, da du slipper for at skulle betale for den køreprøve, du ikke består.

Hvis du tager dit kørekort i Århus eller København, har du mulighed for at tage et ‘Formel 1-kørekort’, som kun tager to uger. Det kan du gøre hos en af Danmarks ældste køreskoler, Tip Top Trafik. Det kræver dog, at du er til rådighed i de to uger, da der er køreundervisning hver dag.