DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Selvom vi i Danmark aldrig har været mere uddannede og kvalificerede, så er der stadig mange af os som har utroligt svært ved at finde arbejde. Mange danskere kommer direkte ud fra uddannelsen og får så svært ved at finde et arbejde som er relevant for deres uddannelse, og inden de når at se sig om er deres uddannelse forældet. Mange arbejdsgivere kræver, at man har masser af erfaring, selvom man først lige er kommet på arbejdsmarkedet. Når det nu er så få ledige jobs derude, så gælder det om at fange arbejdsgivernes opmærksomhed, det er nemlig underordnet, at man er den mest kvalificerede, hvis man ikke kan vise det i sin ansøgning. Læs mere her.

Inkluder alt som kan have betydning

Når folk skriver CV ´er og jobansøgninger, så er det vigtigste selvfølgelig fortælle hvilken erfaring man har, og hvorfor man fortjener at få jobbet. Nogen gange kan det dog svært at vurdere hvad der er relevant at inkludere i sin jobansøgning og i sit CV. For selvom det måske virker underordnet, at man har rejst 4 måneder i USA eller Asien, så kan dette sige noget om ens sprogevner, selvstændighed og ens lyst til eventyr, hvilket sagtens kan være værdier som arbejdsgiveren sætter pris på.

Skil dig ud fra mængden

Hvis man søger et meget populært job kan der sagtens være mange om buddet, og når samtlige 100 ansøgere sender den samme slags ansøgning, så kan det ofte være svært for arbejdsgiveren at huske en, selvom man måske er den bedste. Så hvis man vil sikre, at man bliver husket, så er det en god idé at inkluderer nogen sjove facts om en selv eller nogen sjove historier. En anden måde at få arbejdsgivernes opmærksomhed er ansøgningens layout eller det medie ansøgningen bliver sendt igennem. Så længe ansøgningen får ens evner fortalt på en professionel måde, kan man godt lave ansøgningen på kreative måder i form af fx videoer.