DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi danskere er vilde med kaffe, og vi er en af de nationer, der indtager mest kaffe pr indbygger. Men mens der er mange der går meget op i deres kaffe, og ikke skyller hvad som helst ned, så er der også mange der ikke skænker det mange tanker. Der er mange der blot køber den kaffe der nu er på tilbud, og så ellers laver en ordentlig kande, som de så lader stå og lumre på kaffemaskinens varmeplade i timevis.

Dette er synd og skam, og man kan få meget mere ud af kaffen og få større nydelse af den. Det betyder ikke, at man er nødt til at få på dekadente kaffebarer og betale 45 kroner for en kop. Det er nemlig slet ikke så svært at lave en lidt bedre kaffe hjemme, også selvom man ikke har det store professionelle udstyr.

Brug altid hele bønner

Den helt lette metode at lave kaffe på, er naturligvis flot at fylde skefulde af formalet kaffe ned i sin kaffemaskine. Det lette er dog bestemt ikke altid det bedste, og det er kaffe et glimrende eksempel på. I stedet for at købe formalet kaffe, så køb hele bønner og kværn dem selv. En kaffekværn kan fås fra et par hundrede kroner, og er alle pengene værd. Kaffen er lidt dyrere på den måde, men du vil med det samme kunne smage en forskel.

Den altafgørende grund til at bruge hele bønner og selv kværne dem, er at man får meget mere smag. Så snart bønnerne er malet begynder de at miste smag og aroma. Når man køber formalet kaffe, er bønnerne kværnet og puttet i de lufttætte poser umiddelbart for at bevare smagen. Men så snart du åbner posen, lukker du en masse ud, hvilket også er grunden til at en nyåbnet pose dufter så meget bedre.

Mal/kværn bønnerne og brug dem få minutter efter, så får du en meget bedre smag – også i en helt almindelig kaffemaskine til få hundrede kroner.