DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du ikke har så mange kvadratmeter i din stue, så er det en vigtigt, at du indretter dig efter dette. Den mindste indretningsfejl kan koste dyrebar plads, og derfor bør du læse med her.

#1 — Less is more

Det er en dum idé at holde fast i sine gamle møbler, bare fordi de har en affektionsværdi, har været dyre, eller på anden måde betyder noget for dig, der gør, at du ikke vil skille dig af med dem. Det bliver du dog nogle gange nødt til. Især hvis du bor i en lille bolig, er det en god idé, hvis du lægger sentimentaliteten lidt på hylden. Vælg i stedet nogle møbler, der komplimenterer den øvrige indretningsstil.

#2 — Vælg rullgardiner

Hvis du skal have gardiner i dit hjem, så vælg nogle neutrale gardiner, der er ikke optager for meget plads. Eksempelvis et rullegardin, der ikke blokerer lige så meget for lyset.

#3 — Vælg ‘slanke’ møbler

Når du skal købe nye møbler til din lille stue, så bør du gå efter de møbler, der har smalle ben. Det vil skabe en illusion om, at der er mere plads i stuen, og både gæster og dig selv vil dermed opleve, at rummet er lysere, lettere og større. Altså — et rum, der er imødekommende. Præcis, som du gerne vil have det.

#4 — Ingen hylder i stuen

Overordnet set bør du ikke have nogle hylder i din stue. Det giver nemlig et rodet indtryk, når der er så lidt plads. Det kan give en følelse af, at væggene er ved at vælte. Du kan dog godt have en enkelt hylde i stuen for dekorationens skyld, men generelt anbefaler vi, at du dropper dem helt, hvis du vil få rummet til at virke større, end det egentlig er.

#5 — Brug hjørnerne effektivt

Er der skråvægge i din stue eller har du en rund karnap, så kan det være en god idé at undersøge, om du kan få et skab, en bænk eller noget andet, der passer ind dér.