DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

En depression er ikke noget, man skal tage let på. Rammes man først er det vigtigt, at man opsøger en psykolog, der kan hjælpe en. En depression kan være ødelæggende for ens livsglæde og kan være mange forskellige ting. Som denne psykolog i Århus beskiver det: “Typiske kendetegn ved depression er, at aktiviteter og samværet med venner og familie, der tidligere vakte glæde og begejstring, nu synes udmattende, uoverskueligt eller meningsløst”

Det er ikke noget, der bare går over af sig selv, og hvis man ikke får professionel hjælp, kan det være meget svært at komme videre i livet. Der findes ikke et quickfix, og det er noget der skal bearbejdes. Det er derfor ekstremt vigtigt at man er opmærksom på symptomer, og gør alt hvad man kan for at undgå at man ender i en sådan situation.

5 gode råd mod depression

1: Tal med venner og familie om hvordan du har det. Hvis du kan mærke, at der er noget der begynder at trykke lidt, kan det være en rigtig god ide at få det ud. Hvis der er noget din ægtefælle/kæreste kan hjælpe mig, vil de helt sikkert gerne gøre det. Det samme gælder dine gode venner.

2: Få frisk luft. Det kan lyde meget banalt, men der er lavet mange studier der viser at det er sundt for psyken med frisk luft. Motion er sundt og har også en positiv effekt, men bare det at cykle en tur eller gå en tur og mærke den friske luft har en positiv effekt.

3: Led dine tanker nogle andre steder hen. Hvis du begynder at tænke over noget, der gør dig lidt trist eller stresset, så forsøg på at tænke på noget andet. Det kan man sjældent gøre bare ved at sige til sig selv, at man skal gøre det. Afled tankerne ved at foretage dig noget andet. Ring til en ven, besøg et familiemedlem, begynd at gøre rent eller noget helt fjerde, noget der leder negative tanker væk.

4: Lav planer. Selvom hvis du måske ikke lige skal noget, så lav nogle planer. Sørg for at komme ud at huset og ikke sidde hjemme med dine negative tanker, så bliver de blot forstærket.

5: Gør ting der gør dig glad. Selvom livet kan være lidt træls, er der uden tvivl ting der gør dig glad. Bid mærke i disse ting, og gør mere af dem. Brug mere tid på det der giver dig glæde og mindre tid på det der holder dig nede.

Det vigtigste er dog, at man skal huske, at der ikke er noget pinligt i en depression. Det menes at mellem 100 og 200.000 lider af det. Så du er langt fra alene med dine problemer. Det betyder også, at terapeuter og psykologer har set mange tilfælde før, og har erfaringen til at hjælpe dig videre.