DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det kan som leder være svært at motivere de dygtige medarbejdere. Det betyder med andre ord, at du risikerer, at de flader fra, hvis ikke du formår at motivere dem ordenligt. Se her, hvordan du motiverer dine dygtige medarbejdere.

Det er både irriterende og trist, når en dygtig medarbejder vælger at forlade din virksomhed. Det koster mange penge for din virksomhed, men det er faktisk let at undgå. Det kræver blot, at du motiverer dine medarbejdere. Men hvordan gør du egentlig det?

Giv dem alsidige opgaver

Når du har en medarbejder, der er dygtig, er det fristende at overbebyrde dem med opgaver, som de løser grundigt. Ikke desto mindre er det dog ikke nogen god idé, fordi det får medarbejderen til at synes, at jobbet er kedeligt og demotiverende. Sørg derfor for at give nogle ordentlige opgaver, der kræver, at de udfordres.

Vis, at du er glad for dem

Hvis du er glad for dine medarbejdere, viser du det. Du fortæller dem, når de har gjort noget godt, og du motiverer dem ved at sende dem på konference eksempelvis. Det kræver ikke meget, og du kan hurtigt få dem til at føle sig værdsatte på den måde.

Husk, at det ikke kun handler om arbejde

Arbejdet skal naturligvis være det primære, men der skal også være tid til at hygge sig, når man har fri. Det nytter ikke noget, at det er ‘all work and no fun’, hvis du vil motivere dine medarbejdere til at blive under dit vingeslag.

Hold nogle sociale arrangementer i virksomheden, som du selv deltager i – og husk så, at det kræver ikke meget at stable et arrangement på benene. I de fleste tilfælde vil de ansatte hellere end gerne stå for at gøre det på egen hånd, men det kræver, at du sætter skub i det og giver din velsignelse.