DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du ikke har prøvet det før, kan det virke bøvlet og vanskeligt at sætte tapet op. Dette er dog langt fra tilfældet, hvis du ved hvordan du skal gribe opgaven an. I denne artikel giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du hurtigt og nemt bliver klar til at sætte tapet op i hjemmet, så du undgår alle nybegynderfejlene og andet bøvl der kan opstå undervejs.

Køb den rette mængde tapet

Inden du går i gang med at sætte tapet op i hjemmet, er det vigtigt at få styr på alle detaljerne før start. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget tapet du skal bruge til det pågældende rum. Når du skal måle op til, hvor meget tapet du skal bruge, skal du måle længden og højden på alle rummets vægge. Det er en god idé at lægge 20 cm til i højden, for at være sikker på at have nok. Når du skal finde ud af, hvor meget tapet du skal bruge for at det passer i bredden, bør du vide, at en tapetrulle cirka er 50 cm bred. Du skal derfor gange væglængden med 2 for at finde ud af, hvor mange ruller du skal bruge.

Det rette udstyr er vigtigt

Når du skal sætte tapet op, har det rette udstyr stor betydning for, hvordan resultatet bliver. Det er en god idé at købe eller låne et rigtigt tapetbord, så du kan arbejde med det rette udstyr. Det er ligeledes en god idé at rulle efter med en såkaldt tapetkantrulle, samt at have et vaterpas, så du også kan måle lodret.

Sørg for, at væggene er helt glatte

Inden du går i gang med at sætte tapetet op, er det vigtigt at sørge for, at væggen er helt glat. Derfor bør du gå væggene igennem og se efter ujævnheder, som du bør skrabe eller slibe væk. Ligeledes skal du fjerne det gamle tapet, før du sætter det nye op.

Find det rette tapet

Vigtigst af alt skal du finde det rette tapet, inden du kan sætte det op i rummet. Du kan både få tapet med mønster eller vælge et ensfarvet tapet i alverdens farver. Find din favorit, som du kunne forestille dig at have på væggene i mange år. Find et stort udvalg af tapeter her.