DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Telemarketing er en marketingstype som igennem årende er blevet udskældt en hel del. Det er der heller ikke noget at sige til, da mange privatpersoner har haft ubehagelige episoder med telefonsælgere. Dette er en skam, da telemarketing stadig kan være en effektiv form for markedsføring, hvis det altså bliver gjort rigtigt. Desværre er det ofte ganske få call centre som ødelægger det for resten med dårlige attituder og dårlige reaktioner på et nej. Der er desværre også alt for mange telefonsælgere som lyver for kunden blot for at få et salg. Derfor skal telemarketing klares på en helt anden måde, hvis det skal kunne skabe værdi for virksomheden.

Definer dit mål

Telemarketing kan bruges til mange forskellige ting. Det kan hjælpe med at finde nye kunder, sælge mere til eksisterende kunder, få flere deltagende til events osv. Dertil kan telemarketing anvendes på flere forskellige måder, da det er vigtigt at udførelsen matcher målet. Derfor kan opkaldende bestå af direkte opkald, mødebooking, serviceopkald, produktpræsentation eller opfølgning på aftaler. Når ens mål er defineret, kan man enten selv uddanne sine ansatte til at udføre opkaldende på den rigtige måde.

Få hjælp udefra

Det er dog ikke alle virksomheder som selv ønsker at stå for deres telemarketing. Dette hænger i høj grad sammen med det dårlige ry som telemarketing har fået. Derfor er det en god idé at få hjælp fra et professionelt telemarketingbureau. De har gjort det til deres levebrød at hjælpe virksomheder med telemarketing og derfor, ved de præcist, hvordan de bedst skaber værdi. Læs mere om telemarketing her.

Forberedelse er et krav

Uanset om man selv står for opkaldene eller får hjælp udefra, så er det vigtigt med forberedelse. De sælgere som bare får smidt et taleark i hånden er ofte dem som sælger mindst og giver de dårligste oplevelser for kunden. Sælgerne skal derfor sættes grundigt ind i produktet og virksomhedens værdier.