DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis dit hjem trænger til lidt nyt liv, kan gardinerne være et rigtig godt sted at starte. Selvom man måske ikke går og tænker voldsomt meget over det i hverdagen, så spiller gardiner faktisk en rigtig stor rolle i vores indretning, og en ny farve eller type kan derfor også nærmest give dit hjem et helt nyt liv.

Sy selv og spar 

Det kan dog hurtigt blive en dyr affære at skulle skifte gardiner, i sær hvis det er hele huset, der skal have nye. Det er ikke unormalt at komme af med langt over 20.000 kroner for at udskifte sine gardiner, hvilket naturligvis fuldstændig afhænger af stil, antal, type osv.

Derfor er der også mange der vælger at sy dem selv, hvilket kan spare dig for rigtig mange penge, ligesom det giver dig mulighed for at lave dem lige præcis som du ønsker det. Der findes flere webhops der forhandler metervarer online, og du kan finde et kæmpe udvalg af forskellige slags stoffer med eller uden mønstre og motiver. For mens du nok gerne vil have ensfarvet i stuer og lignende, så er der mange børneværelser, der godt kan tåle lidt mere spræl.

Sådan gør du

Der findes mange forskellige metoder at sy gardiner efter, hvilket afhænger af hvilken type du går efter, og hvilken form for gardinstang du har valgt.

I denne video kan du se hvordan man giver sig i kast med projektet, og selvom det kan virke en smule overskueligt, så er det faktisk noget af det letteste at sy, da du primært skal arbejde med store lige flader og ikke masse præcisionssyning.