DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Den almene dansker bruger i gennemsnit 4 – 6 timer foran sin computer i løbet af en arbejdsdag. Rigtig mange er ikke klar over, at den forkerte arbejdsposition rent faktisk kan skade helbredet. Og det kan gå ud over trivslen på arbejdspladsen — men også generelt.

Faktisk viser statistiker, at:

  • Omkring 85% af alle danskerne sidder ubekvemt på deres kontorstol.
  • 50% af dem giver kontorstolen skylden.
  • Chancen for dødelige sygdomme øges med op til 20% hos mænd, hvis de sidder ned i en forkert stilling i mere end 6 timer om dagen. Hos kvinder er dette tal 40%.

Ovenstående statistikker er hentet fra iStol.dk.

Det kan give dårlig ryg at sidde forkert

Sidder du forkert på din stol, så kan du få dårlig ryg. Faktisk er det en af de mest almindelige gener. Rigtig mange danskere lidt af dårlig ryg, hvilket er et følge af at have siddet forkert på stolen.

Derfor er det vigtigt, at den stol, du sidder på, hvis du har stillesiddende arbejde, er en ergonomisk stol, der er god for ryggen. Men det handler i lige så høj grad om, at du skal bruge den rigtigt.

De fleste skader kan nemlig forhindres, hvis bare du sidder rigtigt på din kontorstol. Hvis du vil sidde rigtigt på din stol, så bør du:

  1. Sørge for at sidde på siddefladen. Du skal kunne have en knyttet hånd mellem dine knæhaser og stolens sædeforkant.
  2. Slappe helt af i dine skuldre. Lad være med at spænde i din overkrop. Din sædehøjde skal desuden justeres op, så dine albuer kan hvile på armlænet.
  3. Indstille sædevinklen på din stol. Der må ikke være nogle tryksteder på dine lår. Generelt bør du holde overkroppens hoftevinkel på et sted mellem 90 og 95 grader. Det optimerer og stabiliserer din holdning, så din ryg bliver rettet op.
  4. Sørge for at din overkrop holdes let, når du sidder ned i mange timer. Det gør du ved at justere på ryglænet — pas dog på, at det ikke kommer til at pege alt for meget fremad mod din overkrop.