DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Skal man trække nye rør fra et eksisterende fyr, er der mange penge at spare, afhængigt af hvilket rør man vælger. Her får du et par gode råd til at vælge de rigtige rør.

Præisolerede varmerør

Der er mange forskellige fjernvarmerør på markedet, og det kan kun betale sig at vælge dem, der holder længst og er fremtidssikre. Sørg for at trække et fjernvarmerør, der indeholder et par ekstra rør. I visse tilfælde kan du nøjes med at trække to rør ind i huset, men det kan vise sig, at du får brug for at udvidet varmesystem på et tidspunkt – eksempelvis et to-kreds frem for et etstrenget – og derfor er det surt, hvis du skal trække et nyt ind. Især hvis man har støbt sine fjernvarmerør ind i eksempelvis garagegulvet.

Et præisoleret fjernvarmerør fra Calpex.
Et præisoleret fjernvarmerør fra Calpex.

Et fjernvarmerør kaldes også for et Løgstør-rør

Et fjernvarmerør kaldes også for et Løgstør-rør. Det er dog ikke en helt rigtig betegnelse, fordi Løgstør er en fabrik, der producerer fjernvarmerør, men der findes masser af andre rør på markedet. Eksempelvis Calpex.

Hvornår er det en god idé at isolere sit varmeanlæg og varmerør?

Er dine varmerør og varmeanlæg ikke isoleret, vil de tabe en del varme. Det er enkelt at isolere begge dele, og derfor bør du gøre det som det første, hvis du ønsker at sænke energiforbruget i dit hus.

Især hvis dit fyr eller andre dele af dit varmeanlæg eller -rær står i et rum, der ikke er opvarmet. Det er dog også en god idé, fordi de uisolerede rør vil afgive varme i det rum, de står i. I visse tilfælde kan det være en fordel, at man selv kan bestemme, om man vil have varme i rummet.

På kedler fra før årtusindskiftet, er det værd at overveje, om du bør udskifte den med en mere effektiv kedel, der ikke taber så meget varme. Du bør også isolere dine varmtvandsrør, da de løber igennem uopvarmede og kolde rum.