DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Er du ved at tage kørekort? Eller skal du snart til at tage det? Så skal du også have bestilt tid til et førstehjælpskursus. Det er nemlig obligatorisk i forbindelse med kørekort. For at du ikke bliver forsinket med dit kørekort, så er det en god idé at tilmelde dig et førstehjælpskursus hurtigst muligt. Du kan faktisk også tage dit førstehjælpskursus inden du går i gang med dit kørekort. Så er der mindre at tænke på, når du er i gang med diverse teori- og køretimer.

Førstehjælp

Et førstehjælpskursus varer typisk 8 timer. Inden for de 8 timer lærer du en række af nødvendige handlinger, så du er i stand til at handle, hvis det skulle blive nødvendigt. I al almindelighed gavner det dig at have et godt førstehjælpskursus på rygraden. Det betyder nemlig, at du også er i stand til at hjælpe, hvis du går på gaden og der pludselig er nogen, som kommer til skade. Eller hvis du står i en butik og der er en, som får et hjertestop. Så ved du nemlig, hvad du skal gøre.

Førstehjælpskurset til kørekort fokuserer selvfølgelig primært på ulykker forårsaget i trafikken. Du lærer blandt andet at give hjertemassage, mund til mund og at bruge en hjertestarter. Alt dette kan være nødvendigt for at genoplive et menneske, som har fået hjertestop. Du kan tage dit førstehjælpskursus på Amager. Læs mere her.

Lægeerklæring

Når du skal tage kørekort, så skal du også have en lægeerklæring. Denne erklæring skal sikre, at du er fysisk egnet til at køre bil. Altså at du kan se, dreje hovedet osv. Dette er også noget, som du kan få på forhånd inden du starter. Det er noget, som din kørelærer skal have forholdsvis hurtigt, så hvis du ikke har styr på din lægeerklæring inden du starter, så kan du blive forsinket med dit kørekort.