DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

En ting der er utrolig mange nybagte forældre der kæmper med, er at få deres børn til at sove om natten. Når et barn ligger i maven på på mor, er det nat hele tiden, og når barnet kommer ud, har det meget svært ved at forstå hvad der er dag og hvad der er nat. Det er noget forældrene skal lære det, hvilket er lettere sagt end gjort.

Derfor er der også mange der kæmper med søvnløse nætter, hvor det ikke er unormalt at skulle op 4-5 gange om natten, hvilket gør det umuligt at få en sammenhængende søvn, der er nødvendigt for at kunne fungere på sigt.

Der er ingen gylden måde hvorpå man kan få alle børn til at sove, og “Kaninen der så gerne ville sove” virker bare ikke til alle. Det betyder dog ikke, at der ikke findes gode råd til hvordan, man kan få børn til at sove.

Her er en række gode råd, som du kan følge og se om det hjælper i den aftenlige putning, så den ikke trækker ud længere end nødvendigt.

Køb en babynest

En babynest er som navnet antyder det en slags redde, hvor barnet kan ligge trygt og godt og føle sig i sikkerhed. Det svarer lidt til at man putter det godt ind i dyner og lignende. Dette er især en god ide i barnets første måneder, hvor det typisk har brug for ekstra tryghed.

Børn skal ikke ligge koldt

Du kender nok det med at soveværelset skal være koldt, og at man sover bedre i et køligt rum. Dette er ikke gældende for babyer og bitte små børn. Disse skal holdes varmere om natten end vi andre skal. Babyer og smøbørn kan sagtens sparke en dyne af, men de kan ikke tage den på igen.

Læs eller syng

Inden et barn skal sove vil det finde tryghed i at kunne høre sine forældres stemme. Det får barnet til at falde til ro hvis i læser en bog sammen eller hvis du synger en sang ganske lavt. Du vil hurtigt opleve en ro i barnet. Det er dog ingen garanti for at det falder i søvn, men et hjælper på vej.