DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når et kært familiemedlem eller en nær ven går bort, går hverdagen i stå. Selv de mindste ting kan virke som uoverskuelige forhindringer, og sorgen kan hurtigt tage over. Her er et par tips, der gør det lidt nemmere for dig at komme gennem den svære tid.

Snak med nogen

Når man mister en, man elsker, bringer det en masse følelser i spil. Sorg, frustration, vrede og frygt er bare nogle af dem, der findes mange flere. Selvom det føles som om, at intet kan hjælpe, er det oftest lindrende at sætte ord på de tanker og følelser, der fylder i hovedet. På den måde kommer du nemlig ud med nogle af dem, og de bliver nemmere at rumme. Snak med et familiemedlem, en ven eller en kollega, og du vil opleve, at det lindre en smule. Det tager tid at bearbejde tab, men når du åbner op, tager du et skridt i den rigtige retning.

Bed om hjælp

Der er ingen skam i at bede om hjælp. Alle, der før har mistet, forstår hvordan du har det. I forbindelse med et dødsfald er der mange praktiske opgaver at tage sig af. Tømning og rengøring af dødsboet er en af de mest krævende, og derfor beder mange netop om professionel hjælp til dette. Hjælpen gør situationen en kende mere overskuelig, og der bliver udvist stor forståelse for situationen. Du kan læse mere om mulighederne her.

Tag en pause

Det kan være til stor gavn at komme lidt væk fra de vante omgivelser. Det behøver ikke være noget vildt – en weekend i sommerhus eller et par dage på et afslappende hotel kan gøre underværker. Hovedet får ro på en helt anden måde, end når man er derhjemme. Så tag en, du holder af, under armen og få en pause fra hverdagen – du vil opleve, at det giver dig mere energi.