DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange oplever problemer med fugt og skimmelsvamp i deres hjem, og det kan være til store problemer, hvis man ikke når at få det fjernet i tide. Det kan derfor være en god ide, hvis man tager forbehold for problemerne, inden de opstår. Vi kommer derfor med nogle gode tips til, hvordan du undgår fugt og skimmelsvamp i dit hjem.

Tag forbehold for vejret

En af grundene til at der kan opstå fugt i hjemmet, kan være en konsekvens af vejret. Det er derfor en god ide at tage forbehold for vejret, når du skal undgå fugt og skimmelsvamp i dit hjem. Skimmelsvamp og fugt forekommer hyppigst på lufter og i kældere, så man skal holde godt øje disse steder, hvis man gerne vil undgå, at det kommer ind. En løsning kan være at anskaffe sig en affugter, som kan være med til at hjælpe på problemet. Affugtere koster alt mellem 1000 og 10 gange så meget – du kan se forskellige modeller her.

Husk at lufte godt ud

En anden måde for at undgå fugt og skimmelsvamp i hjemmet er ved at lufte godt ud, så der ikke bliver indelukket. Hvis man ikke lufter ud, kan der blive indelukket, og det kan give fugt i rummet. Husk derfor altid at lufte godt ud og undgå fugt. Der kan komme fugt, når man f.eks. laver mad i køkkenet. Der kan også forekomme fugt i soveværelset, hvis man ikke husker at lufte ud. Mens vi sover afgiver vi en hvis mængde væske, og det være med til at give fugt, hvis man ikke husker at lufte ud.

Hold øje med alle rum

Fugt og skimmelsvamp behøver ikke kun at forekomme på luftet eller i kælderen, det kan også komme i andre rum. Det er derfor vigtigt, at man hele tiden holder øje med alle rum i hjemmet, hvis man gerne vil undgå uheldet. Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at man tager hurtigt aktion, så man kan komme af med det, inden det for alvor sætter sig.