DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Boligen er familiens samlingspunkt nummer 1 og er på sammen tid med til at skabe trygge rammer for familiens medlemmer. Det er ingen hemmelighed at julen er festens tid, men også en højtid for indbrudstyve. Hvis du gerne vil undgå ubudne gæster i juletiden, så skal du læse med her.

Statistikken taler for sig selv, hvad der angår anmeldelser af indbrud i julen. Ikke overraskende er nordsjælland en af de områder hvor indbrudstyvene har været mest aktive. Hele 237 indbrud blev registreret i dagene fra d. 20. til 28. december. Lige efter kommer Østjylland og Fyn med henholdsvis 182 og 163 anmeldelser. Store områder, som Sønderjylland og Midt- og Vestsjælland er de områder, hvor indbrudstyvene har være mindst aktive. Hele danmarks solskinsø Bornholm havde ikke et eneste indbrud registeret i juledagene 2015.

Rigspolitiet har været ude med gode råd og tips til at sikre boligen i juledagene, og Henrik Framvig udtaler “Jeg kan jo være fræk og sige, at man kan starte med at flytte til Bornholm, for der var ingen indbrud i 2015.
Derudover skal huset se beboet ud med for eksempel lys i stuen og en nabo, der skovler sne og smider affald i skraldespandene.”

Ligeledes skal man rydde haveredskaber fra haveskuret, da tyvene ofte finder deres værktøj på stedet. Ofte har indbrudstyven ikke noget værktøj med, men finder det altså på stedet, forklarer Henrik Framvig fra Rigspolitiet.

Derudover kan du sikre døre og vinduer bedst muligt, ved at tyverisikre vinduerne og dørene. Man kan fastgøre hængsler med envejsskruer, så de bliver mere besværlig at afmontere. Dette kan desuden også gøres for listerne rundt om vinduerne, som oftest kun er fastgjort med søm, hvilket gør det nemt for indbrudstyven af pille listerne af.

Udskift boligen låse

Få hjælp af en låsesmed til at vedligeholde eller udskift boligens låse. Vi anbefaler at tage fat i en professionel, da de klare jobbet let og enkelt.

DEL
Næste artikelEt par tips til at sælge huset