DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi danskere er altid interesseret i at spare penge. Især strømmen er der penge at spare. Både med hensyn vores forbrug og især vores valg af energiudbyder. I denne artikel vil vi komme med et par hurtige bud på simple råd til at spare på strømmen, samt bud på hvilke energiudbyder du skal vælge. Læs med her.

En af de helt store årsager til vores energiforbrug er vores dårlige vaner. Standby strøm på diverse enheder i hjemmet kan være den helt store synder. Selvom TV-apparater i dag er meget mere energivenlige end tidligere, er elforbruget ikke faldet. Det skyldes blandt andet at vi har fået flere TV-apparater end vi har haft tidligere, og ligeledes mere tilbehør, som spillekonsoller, stereoanlæg, osv. Flere eksperter har igennem forskellige undersøgelser kommet frem til at en enkel børnefamilie vil kunne spare mellem 700-1200 kr. i el om året, hvis de forskellige apparater slukkes helt, i stedet for at stå på standby. En af vores hurtige tips er at købe en elspareskinne. En elspareskinne kan automatisk slukke helt for strømmen, fordi den kan mærke når apparaterne er på standby. De kan købes i forskellige varehuse for omkring 50 kr.

En anden stor strømsluger, er glødepære. Ved at skifte til LED pære kan du ligeledes spare flere hundrede vis af kroner. en LED pære holder meget længere end de gammeldags glødepære og er langt billigere i forbrug. En LED pære bruger en fjerdedel så meget strøm som almindelige glødepærer, og belysning udgør typisk omkring 20 procent af en husstands elforbrug.

Find det rette energiselskab

Der findes mange forskellige udbydere af energi. Hvis vil vide mere om hvordan du kan spare penge på strøm og de mange andre fordele der er ved at skifte elselskab, skal du kigge nærmere på hjemmesiden vindstod.dk, samt se deres fordele med diverse rabatter for forskellige hjemmesider. Der er tusindvis af danske familier der kan spare ved at skifte energiselskab, det kan du læse på Politiken.dk i denne artikel om Vindstød.

Hvis du er interesseret i at skifte elselskab, kan du læse meget mere om Vindstød på Energiwatch.dk