DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De fleste tror, at man skal have en advokat til at føre en sag, hvis det er noget der skal i retten. Det er dog på inden måde tilfældet, og der findes mange forskellige typer af sager, hvor man fint selv kan være “advokat”. Man kan let blive krænket på den ene eller anden måde, ved at nogen bruger ens billeder på en hjemmeside uden at have fået lov, eller bruger nogle tekster man har skrevet. Listen af krænkelser er lang. Det kan også være at du er en virksomhed, hvor en kunde ikke ønsker at betale.

I mange tilfælde har mange den opfattelse, at risikoen for at stå med en stor advokatregning ikke stemmer overens med mulighederne for den erstatning man kan hente. Sager som disse kan man sagtens selv føre ved retten, uden at der er nogen juridiske problemer ved dette. En advokat koster typisk mellem 1500 og 2500 i timen, og hvis der er tale om en eventuel erstatning på relativ få tusinde kroner, vil det sjældent være en rentabel ide. Derfor er der mange, der lader den slags sager ligge og opgiver dem.

I stort set alle sager, hvor kravet er op til 50.000 kroner, kan man selv få lov at føre sin sag. Du kan læse mere om at føre din egen sag her på domstol.dk.

Her kan du ikke være din egen advokat

Det er naturligvis ikke i alle typer af sager, at man kan kaste sig ud i at føre en sag. Der er trods alt god grund til at det er en lang uddannelse at blive advokat. Er der tale om straffesager, og især hvis man selv står anklaget, skal man naturligvis have fat i en forsvarsadvokat. Generelt kan man sige, at sager af økonomisk karakter, der ikke betyder de store ændringer i ens liv, kan man selv klare det.

Så snart det er noget, der kan have en betydning, er det ikke noget man bør gamble med.